Iconic section 1
Iconic section 1
Stukel Stone Juliet-St-30-Enmore-Dusk-Back
Stukel Stone Juliet-St-30-Enmore-Flow through
Stukel Stone Juliet-St-30-Enmore-Kitchen
Stukel Stone Juliet-St-30-Enmore-Living
Stukel Stone Juliet-St-30-Enmore-Dining
Stukel Stone Juliet-St-30-Enmore-Entrance
1 Enmore Renovation
2 Enmore Renovation
5 Enmore Renovation
7 Enmore Renovation
8 Enmore Renovation
9 Enmore Renovation
10 Enmore Renovation
11 Enmore Renovation
13 Enmore Renovation
14 Enmore Renovation

19 Enmore Renovation
18 Enmore Renovation
17 Enmore Renovation
16 Enmore Renovation

Bounce House : Renovation

The key design move for this small inner west renovation was to bounce northern light into the interior living spaces.
An enlarged angular eave fascia acts as the reflector which in turn relies on the neighbours wall to illuminate the kitchen, living and dining through windows set within a wall of joinery.
The 1.5m wide side passage is deliberately linked to both the living spaces and the rear yard to increase the sense of space on the small site.
The front portions of the dwelling were also renovated and included two wet areas and a new bedroom. A bespoke ceiling profile has ensured the internal bathroom is a delightful light-filled room.


Architect: DANIEL STUKEL  BEASLY

Client: PRIVATE

Phase 01
Builder: ELLIS CONSTRUCTIONS
Certifier: ANTHONY PROTAS CONSULTING

Phase 02
Builder: MARCH CONSTRUCTIONS
Structural Engineer: BIRZULIS ASSOCIATES
Certifier: BUILDING CERTIFIERS AUSTRALIA
Photography Upper Images: Sarah Braden Photography
Photography Lower Images: Gez Xavier Mansfield
Photography Construction: Daniel Stukel Beasly


Juliett Street, Enmore, NSW
Construction complete 2013

Share this Project