Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Render Dusk

Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Sections

Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Profiles

Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Illustration

Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Wind Iterations

Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Card

BJ PENTHOUSE

BJ PENTHOUSE

Stukel Stone Bondi Junction Penthouse Clay


Bondi Junction Penthouse: Wing Screen 

The motivation for the project was to improve the usability and amenity of the existing roof top terrace space, whilst also updating interior spaces and finishes.
The existing roof terrace suffers from no wind protection from winds from the north, east or south directions, inadequate sun and glare protection and minimal outdoor covered weather protected areas.

This design offers improvement to circulation and private spaces on upper level with necessary infrastructure for a usable roof terrace with outdoor BBQ and dining. The wing screen was the main innovation. It’s form was discovered by undertaking view analysis, solar positions and wind studies.

 

This design offers improvement to the circulation and private spaces on the rooftop terrace. It provides the necessary infrastructure for more efficient and useable recreational spaces with a built in BBQ and a dining area. The innovative ‘Wing’  screen is the key design feature, a result of view analysis, solar positions and wind studies.


Architect: DANIEL STUKEL  BEASLY
Team: TOBHIYAH STONE FELLER, JEFF TIGHE


Client: PRIVATE
Structural Engineer: BIRZULIS ASSOCIATES
Wind Engineer: VIPAC
Quantity Surveyor: IAN SMITH PARTNERSHIP

Grafton Place, Bondi Junction, NSW
DA Approved 2015


Share this Project