Stukel Stone Bellevue Hill Renovation Dining
Bellevue Hill Renovation
Stukel Stone Bellevue Hill Renovation Pool
Stukel Stone Bellevue Hill Renovation Living Room
Stukel Stone Bellevue Hill Renovation Dress
Stukel Stone Bellevue Hill Renovation Bedroom
Stukel_Stone - Belview schematic LOWER GROUND FLOOR
Stukel_Stone - Belview schematic GROUND FLOOR
Stukel_Stone - Belview schematic FIRST FLOOR LEVEL


Bellevue Hill Renovation

The design will restore the existing fabric to the original architect’s intentions, removing any subsequent renovations and then introduce an innovative contemporary intervention. This building is part a number of similar dwellings in the street and the alterations should acknowledge the living aspirations present in the mid-1960s.

The existing dwelling is to be improved to meet the current standards of living with appropriate amenity and aesthetics. The functional issues of glare and lack of cross ventilation should be addressed to improve comfort levels for living and work comfort. The spatial arrangement of the current floor plan is focused on the views over Rose Bay ignoring the streetscape of Cranbrook Lane with its closed southern façade.

A considered intervention to the interior and altering fenestrations will introduce controlled cross ventilation for passive cooling throughout the house, and reduce glare to the northern living spaces. The continuity of space will also enliven the interior with a dual aspect, whilst maintaining security and privacy control to the street.


Team: DANIEL STUKEL BEASLY, DOMINIQUE LESLEY HAGE,                   TOBHIYAH STONE FELLER

Client: PRIVATE
Structural Engineer: BIRZULIS ASSOCIATES
Certifier: CONCISE CERTIFICATION

Cranbrook Lane, Bellevue Hill, NSW
Tender 2016

Share this Project